Kiili Pantrid võitsid rahvusvahelisel Ameerika pesapalli turniiril Vilniuses 27-29.12.2013 pronksmedali!

Kiili Pantrite noorte võistkond U12 (koosseisus Aleks Kris Koppel, Hendrik Väljataga, Ralf Tõra, Kai Tiede, Oliver Sepp, Aksel Seppel ning Markus Kuhlbach) saavutas kolmepäevasel rahvusvahelisel pesapalliturniiril Vilnius Cup 2013 (27-29.12.2013) kolmanda koha. Nende vanusegrupis osales 10 võistkonda: neli Leedust, üks Eestist, kolm Valgevenest ja kaks Venemaalt.

Kokku said noored pantrid turniirilt neli võitu, ühe viigi ning kaks kaotust.

Mängude tulemused ja ülevaade:
27.12.2013
1. Kiili Pantrid (Eesti) – Moskva Moskvich (Venemaa) 2 : 2. See oli pingeline mäng kuni viimase vooruni. Pantrid juhtisid veel viimases voorus 2 : 1, kuid üks lihtne viga: läbivise pesast tõi skooriks viigi (söötja Aleks Kris Koppel).
2. Minsk (Valgevene) – Kiili Pantrid (Eesti) 0 : 7. (söötja Kai Tiede).

28.12.2013
3. Vetra Utena (Leedu) – Kiili Pantrid (Eesti) 5 : 6 (söötjad K. Tiede, A. K. Koppel)
4. BK Vilnius (Leedu) – Kiili Pantrid (Eesti) 10 : 7 (söötjad A. K. Koppel, K. Tiede)
5. Sharks Moskva (Venemaa) – Kiili Pantrid (Eesti) 5 : 6 (söötjad A. K. Koppel, R. Tõra, K. Tiede)

29.12.2013
Poolfinaalid:
6. Kiili Pantrid (Eesti) – Moskva Moskvitsh (Venemaa) 3 : 6 (söötja A. K. Koppel). Esimeses voorus läksid pantrid kohe juhtima 1 : 0. Vene treener vaidles kohtunikuga, miks ta annab söödu õigeks, kui see tema arvates oli vale. Teises voorus aga tekkis vaidlus reeglite üle.  Pantrite treener küsis kohtunikult teist korda aega, et söötjaga mäel vestelda, mis on laste liigas reeglite järgi lubatud, kuid Vene treenerid hakkasid kohe vaidlema ja nõudma, et pantrid peavad nüüd oma söötja välja vahetama, viidates CEBi reeglitele, mis on kehtestatud mängimiseks täiskasvanute liigas professionaalsel tasemel (neis on tõesti öeldud, et teistkordsel aja maha võtmisel ja söödumäele minekul tuleb söötja välja vahetada) – see plaan venelastel õnnestus. Noor Leedu kohtunik otsustas, et pantrid peavad söötja välja vahetama – söötjavahetusega ning valede söötudega sai Venemaa võistkond 5 kerget punkti. Sellega saavutatigi pantrite üle taktikaline võit 6 : 3, mida pantrid ise ei nimeta võiduks, vaid noorkohtuniku kogenematuseks ning Vene treeneri poolseks kohtuniku mõjutamiseks – kui soovid võita, tee seda ausalt ja lase lastel mängida, mitte ära aja näpuga järge reeglites, mis ei ole kehtestatud laste liiga jaoks.

Peamine on see, et noored pantrid mängisid hästi. Nad teavad, et nad oleksid selle mängu võitnud ja seisnud finaalis Bresti vastu!

7. BK Vilnius (Leedu) – Kiili Pantrid (Eesti) 0 : 8 (söötja A. K. Koppel)

Kolmanda koha mängus sujus kõik hästi, esimene voor lõppes seisuga 0 : 0, teises voorus kaotas Leedu söötja kindluse, tegi vigu, Aleks Krisil õnnestus koju joosta (varastada) ja tuua pantritele esimene punkt. Kolmandas voorus tegi Leedu söötja palju valesid sööte, samas tegid head löögid väljakule Hendrik ning Aleks Kris, mis andsid pantritele palju punkte, samal ajal kui pantrid ise mängisid kaitses puhtalt ja said tänu sellele oma esimese magusa võidu Vilniuse pesapalliklubi üle ja pronksmedali.

Aleks Kris Koppel valiti turniiri korraldajate poolt All Star Team i.

Palju õnne noored pantrid pronksmedali puhul! Arvestades mängude taset, oleks see võinud olla ka kuld – kuid igal juhul on esimene medal meil Vilniuse Cup’ilt nüüd olemas!

 

Turniiri lõppjärjestus osutus järgmiseks:

  1. BC Brest (Belarus)
  2. BC Moskvich (Russia)
  3. BC Kiili Panthers (Estonia)
  4. BC Vilnius (Lithuania)
  5. BC  Kaunas (Lithuania)
  6. Sharks Moskva (Russia)
  7. BC Vetra Utena (Lithuania)
  8. BC Radvilskis (Lithuania)
  9. BC Minsk (Belarus)

Eesti Pesapalli ja Softpalli Liit soovib Kiili Pantritele teguderohket uut aastat!

31.12.2013